'Kom niet op de bonnefooi naar WK'


  Home

  Achtergronden

  Uitslagen

  Livescore

  Kwalificate

  Geschiedenis

  Stadions

  Spelers

  Warming-up

  Voetbalhumor

  Voetbalgames

  Wallpapers

  Oranjebabes

  Poll van de dag

  WK pool

  Links


  advertenties:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 


Bron: telegraaf.nl


 

Direct bij binnenkomst in de ambtswoning van de Nederlandse ambassadeur in Zuid-Afrika ligt de zeer populaire 'makarapa', een oranje voetbalhelm. Op het opvallende WK-souvenir staat: Holland Aanvalluh Oranje. Ambassadeur Rob de Vos (57), van huis uit een grote voetballiefhebber, beantwoordt enkele vragen over het WK op het zonnige dakterras van de residentie in Pretoria.

Wat betekent het WK voor Zuid-Afrika?
"Het toernooi heeft heel veel infrastructuur opgeleverd zoals wegen, luchthavens, buslijnen en stadions. En op het gebied van ICT de grootschalige aanleg van breedbandsystemen. Door de bouwwerkzaamheden hebben Zuid-Afrikanen daarnaast veel kennis en vaardigheden verworven. En dat blijft. Een tijdelijke dip na het WK is bijna onvermijdelijk, maar hopelijk gaat de werkgelegenheid later weer omhoog. De gevolgen van de wereldwijde economische crisis zijn in elk geval gedempt door alle bouwprojecten. Verder kan Zuid-Afrika aan de wereld laten zien dat het land het grootste sportevenement ter wereld kan organiseren. Als het WK goed verloopt, kan dat een enorme impuls geven aan het zakelijk verkeer en toerisme. En behalve dat het WK een kans voor Zuid-Afrika is, kan het Nederlandse legioen zich ook weer van zijn beste kans laten zien. De Holland-promotie profiteert flink van de feestende Oranjesupporters. Veel partijen in Zuid-Afrika willen graag met ons samenwerken vanwege de positieve uitstraling van het Oranjelegioen."

Is Zuid-Afrika klaar voor het toernooi?
"Ja, maar pas kort voor het evenement zullen alle voorbereidingen volledig zijn afgerond. De stadions en speelsteden liggen er fantastisch bij. De wegen komen niet op tijd af, maar dat is ook nooit de planning geweest. De schoolvakantie is in elk geval verplaatst naar de periode van het WK, waardoor er veel minder verkeer zal zijn."

In hoeverre merkt u dat het WK leeft?
"De spanning loopt duidelijk op in de laatste weken voor het toernooi. Elke lunch en elk diner gaat inmiddels over voetbal. Voetbal is een uitstekend bindmiddel. Door een praatje over voetbal aan te knopen, heb je meteen contact."

Heeft u nog veiligheidstips voor Nederlandse supporters?
"Kom niet op de bonnefooi naar het voetbaltoernooi. Het is winter tijdens het WK en het wordt niet zo'n buitenevenement als bij het EK in Zwitserland. Kom bij voorkeur met een reisorganisatie of huur zelf een auto, maar zorg er dan voor dat je boekingen in orde zijn. Rijd niet na zonsondergang wegens weinig verlichting langs de wegen, gaten in de weg of overstekende dieren. Neem geen minibusje of taxi in de straat, maar bestel een taxi via je hotel. Vermijd bepaalde wijken, zeker na zonsondergang."


Terug naar achtergronden
WK-Voetbal.org